Kefalonia

Kefalonia is het grootste eiland van de Ionische Archipel waartoe ook Corfu en Lefkas behoren.
Het ligt ten noorden van het eiland Zakynthos en net ten zuiden van het eiland Lefkas. Het eilandje Ithaka ligt noordoostelijk bijna tegen Kefalonia aan.

Kefalonia is een veelzijdige vakantiebestemming met veel pittoreske havenplaatsjes zoals Sami, Assos en Fiskardo. Hier kun je heerlijk rond wandelen en genieten van een Griekse koffie aan het water.
Ook als strand liefhebber kijk je hier je ogen uit! De stranden van Petani en Makris Gialos behoren tot de mooiste van Griekenland. Myrtos Beach, met haar steile, groene rots kliffen, witte zand en turquoise zeewater wordt regelmatig verkozen tot één van de mooiste stranden ter wereld.

De overige natuur op Kefalonia is ook zeker indrukwekkend te noemen. Door de ligging in het Noordwesten van Griekenland, bestaat het eiland uit veel groen en prachtige bloemen. Huur eens een auto en rijdt door het imposante berggebied rondom de berg Enos (1628 m) of breng een bezoek aan de magische grotten van Melissani of Dogarati. In Argostoli komen de zeeschildpadden in de ochtend een kijkje nemen bij de vissersboten in de haven. Een genot om te zien!

Op culinair gebied heeft Kefalonia ook veel te bieden. Zo staat het bekend om zijn heerlijke kaas, zoete honing en smaakvolle wijnen. Kefalonia is een bestemming waar je niet snel uitgekeken raakt!


Mogelijke combinaties met KefaloniaWil jij persoonlijke reistips van onze specialisten ontvangen? Laat dan hier je e-mail adres achter.