DAG 1 - AANKOMST PARGA

Na aankomst op de luchthaven van Preveza word je opgewacht voor de transfer naar je accommodatie. Preveza ligt net als Parga op het vasteland. Zodra je hebt ingecheckt, kan de vakantie gaan beginnen!

DAG 2 t/m 7 - BELEEF PARGA

Gedurende deze dagen is het tijd om het schilderachtige plaatsje en haar prachtige omgeving te ontdekken. Wandel eens naar de burcht vanwaar je een fenomenaal uitzicht hebt op de baai en de gezellige boulevard. Wandel door de smalle straatjes naar het Olijven Museum waar men meerder malen per dag een interessante rondleiding geeft om te laten zien hoe het productieproces in zijn werk ging vroeger. Een kleine proeverij is inclusief en na afloop kun je leuke producten kopen het bijbehorende winkeltje. Ontdek de diverse stranden in de omgeving of zoek het verfrissende water op van de Acheron River en haar spectaculaire kloof. Vanuit Parga is het ook mogelijk om de indrukwekkende Meteora kloosters te bezoeken. Parga biedt het allemaal!

DAG 8: VAN PARGA NAAR LEFKAS

Vandaag is het tijd om door te reizen naar de laatste bestemming; Lefkas! Je wordt opgehaald bij je accommodatie en naar je volgende verblijf op Lefkas gebracht. Omdat Lefkas met een brug verbonden is met het vasteland, komt hier geen overtocht aan te pas.

DAG 9 T/M 14: BELEEF LEFKAS

Door de noordelijke ligging is Lefkas een bergachtig en groen eiland met schitterende baaien en uitgestrekte stranden. Maar het eiland heeft meer te bieden dan dat! Nidri heeft een gezellig centrum met een keur aan restaurants en winkeltjes. Geniet van een frappé aan de boulevard waar de vele (zeil)bootjes liggen en laat je onderdompelen in het heerlijke Griekse gevoel. Net buiten Nidri ligt een kleine waterval die in mei en juni zeker een bezoek waard is. De route naar het bergdorp Karya is indrukwekkend en laat je het mooie binnenland beleven. Eenmaal in Karya kun je even bijkomen op het traditionele dorpsplein en een bezoek brengen aan het lokale wijnhuis of het folkloristisch museum.

DAG 15 - TERUGREIS

Aan al het moois komt een einde. Vandaag vindt de terugvlucht plaats en word je opgehaald voor de transfer van ca. 60 minuten naar de luchthaven van Preveza. Zou je toch nog wel wat langer willen blijven, kijk dan eens naar onze andere reisduren en combinaties!

Accommodaties

Hieronder vind je een selectie van de accommodaties waar we mee werken. De getoonde accommodaties voor deze reis zijn onder voorbehoud. Je verblijft mogelijk in een gelijkwaardig alternatief. De definitieve hotellijst ontvang je bij de reisbescheiden ca 1 week voor vertrek

Start de reserveringsaanvraag
Onze 3* accommodaties
Appartementen Nikoleta Studio's
Bekijk accommodatie
Hotel Oasis
Bekijk accommodatie
Hotel Red Tower
Bekijk accommodatie
Hotel San Nectarios
Bekijk accommodatie
Onze 4* accommodaties
Hotel Crystal Waters
Bekijk accommodatie
Hotel San Nicolas Resort
Bekijk accommodatie
Hotel Parga Beach
Bekijk accommodatie
Onze 5* accommodaties
Hotel Ionian Blue
Bekijk accommodatie
Hotel Lichnos Beach Resort
Bekijk accommodatie
Start de reserveringsaanvraag

Inclusief

* Alle overnachtingen in de accommodatie-categorie van uw keuze
* Ontbijt
* Alle transfers van en naar de (lucht)haven
* Alle ferry-overtochten
* Vluchten. Deze kunnen wij indien gewenst wel verzorgen.
* Reis- en/of annuleringsverzekering
* Eenmalige reserveringskosten van € 27.50 per boeking
* Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Parga

Parga is een schilderachtig, pittoresk plaatsje in de regio Epirus. Het plaatsje ligt op het vasteland, ter hoogte van de eilanden Corfu en Lefkas en vormt hiermee een prima basis voor een combinatie met deze 2 eilanden. De aanvlieghaven is Preveza welke op ca. 62 km afstand ligt en ook voor het eiland Lefkas de luchthaven is.

Omdat Parga gelegen is aan de Noordwest kust van Griekenland, valt er doorgaans in de winter voldoende regen om de omgeving en het achterland ook in de zomer prachtig groen te laten blijven. Parga strekt zich als een deken uit over de heuvelachtige omgeving. Door de vele gekleurde huisjes en de prachtige omliggende baaitjes, doet het geheel schilderachtig aan. Het centrum bestaat uit een lange boulevard met gezellige restaurantjes en winkeltjes.

Vanaf de boulevard kun je heerlijk struinen en loopt er een wirwar van smalle straatjes naar het boven gelegen Venetiaans fort. Neem vanaf de pier eens de watertaxi naar een van de omliggende stranden zoals Valtos Beach, Lichnos Beach of het iets verderop gelegen Sarakiniko Beach. Vanaf het stadstrand Piso Krioneri kun je zelfs naar het vlakbij gelegen eilandje met 2 kerkjes toe zwemmen.

Lefkas

Lefkas behoort net als Corfu en Kefalonia tot de Ionische eilanden en ligt ca. 78 meter voor de kust van het vasteland (regio Epirus). Het is verbonden door middel van een brug en is dus heel gemakkelijk te bereiken. De aanvlieghaven voor Lefkas is Preveza, deze luchthaven wordt ook voor Parga gebruikt, waardoor deze 2 bestemmingen perfect te combineren zijn.

Nidri is de meest bekende badplaats op het eiland en ligt zeer centraal in een prachtige groene baai aan de oostkust van Lefkas op ca 30 minuten van Lefkas stad en 45 minuten van de luchthaven van Preveza. Het heeft een lange boulevard met veel Griekse Taverna’s en restaurants die uitzicht bieden op de bootjes in de gezellige haven. In het voorjaar kun je de watervallen van Nidri bezoeken. In en om Nidri vind je veel kleine strandjes waar je heerlijk even wat verkoeling kunt opzoeken.

Ook op de rest van het eiland zijn er veel prachtige stranden te vinden zoals Egremni Beach en het bekende Porto Katsiki, beiden gelegen aan de Westkust. Ten zuiden van Nidri, vlakbij het bergdorpje Poros ligt Mikros Gialos dat ook zeker een bezoek waard is!

Verspreid over het eiland liggen diverse andere badplaatsen zoals Vasiliki en Sivota (in het zuiden) en in het noordoosten vlakbij Lefkas-stad vind je Agios Nikitas en het nabijgelegen strand Milos.